Steeds Hoger – SC Emma 1-4

Nu SC Emma de leiding heeft genomen in de derde klas is het zelfvertrouwen binnen de Dordtse ploeg enorm gegroeid. Vanmiddag resulteerde dat in een knappe en ruime 1-4 zege op Steeds Hoger in Rotterdam. Emma prolongeerde zo overtuigend zijn leiderspositie.
De nog altijd geblesseerde selectiespeler Randy van Eden doet verslag: ‘Van Steeds Hoger wisten wij alleen dat het een fysieke en stugge ploeg was. We hadden een aantal wijzigingen. Rayvano van de Merwe was afwezig en Tom van der Leer mocht zijn rentree maken onder de lat. Mitch Klijn maakte ook zijn rentree in het eerste nadat hij een tijd niet wedstrijdfit was geweest en eerst minuten in het tweede moest maken’.
Randy vervolgt: ‘De wedstrijd was niet spectaculair, maar dat Emma de bovenliggende partij zou zijn, was al gelijk duidelijk. Voetballend waren wij veel beter en binnen 10 minuten, kwam wij via een volley van Maciek Dziedzic op 0-1. Na deze goal kreeg de thuisploeg een corner, maar na een goeie redding van Tom bleef het 0-1. De 0-2 kwam via Coen Cleef precies op tijd, hij maakte de goal net voor rust: 0-2. De tweede helft was Emma helemaal de bovenliggende partij. De ene kans na de andere kans werden gecreëerd en via Simeon Simeonov en Luiferdi Marchena kwamen we op 0-4. Tom hield lang de nul, maar na een goede aanval kwamen zij toch op 1-4. We kunnen weer 3 punten bijschrijven en blijven aan kop. Volgende week staat thuis Slikkerveer op het programma en wij zijn nu al gretig, voor opnieuw 3 punten’.
*Stand: SC Emma 5-13, Virtus 5-12, SC Gastel 3-9, 6de Dubbeldam 4-7, 9de GSC/ODS 4-6, 11de RCD 4-3, 14de FC Dordrecht Am 5-0.
**Zondag a.s. SC Emma – Slikkerveer, Irene’28 – FC Dordrecht Am, RCD – Virtus en GSC/ODS – Dubbeldam.