‘Strijdend SC EMMA VR1 pakt de volle buit na sterke 2e helft tegen VVC'68 VR1`

Op 07-12-2019, een grauwe zaterdagochtend, namen de Emma vrouwen het op tegen de nummer 3 VVC’68 VR1 uit Halsteren.

Helaas na een week plat te hebben gelegen van een buikvirus (ik zal jullie de details besparen) geen lekkernij voor de wedstrijd.. maar 2 boterhammen.

Iedereen langs de kant stond klaar om de nummer 1 tegen de nummer 3 aan het werk te zien, na de 0-5 overwinning op ZVV Pelikaan, weet iedereen over welke kwaliteiten Tonnie en zijn meiden beschikken.

De dames haalde de 1e helft helaas niet het niveau wat wij van hun gewend zijn en hadden vaak balverlies, na een snelle counter kwamen de vrouwen via Morgan voor het doel, die op haar beurt met goed overzicht had gezien dat Beyza Jr. was meegelopen en leverde de bal op een presenteerblaadje aan haar af, waardoor zij de 1-0 voor Emma erin schoot.

De vrouwen van VVC’68 VR1 lieten zich echter niet kennen en kwamen er een paar keer goed uit.

Zij zette goed druk op de verdediging van Emma, hierdoor kwam de bal via een verdedigende fout bij de tegenstander terecht, die deze kans goed verzilverde en de bal over Thirza heen schoot, 1-1. De Emma vrouwen kwamen via een corner op 2-1, weer was het Beyza Jr. die de bal het net inwerkte Hiermee stond ook gelijk de ruststand op het bord.

De 2e helft kwamen de Emma vrouwen gemotiveerd het veld op, de spelers waren zichtbaar gefrustreerd van hun spel in de 1e helft en wilde laten zien, waarom zij de koploper zijn in de competitie.

De Emma vrouwen begonnen goed en combineerde zowel door het midden als via de vleugels langs de verdedigers van VVC’68 heen, de trainer van VVC’68 dacht hier het antwoord op te hebben gevonden en ging met een echte spelverdeler spelen op het middenveld, echter had onze Tonnie hier een goed antwoord op. Na een tactische wissel maakte hij deze speler onschadelijk.. Even later, zo rond de 70e minuut was Brit het die voor de 3-1 zorgde. Brit speelt al wekenlang de sterren van de hemel en liet ook vandaag weer haar kwaliteiten zien.

De vrouwen van VVC’68 zette de laatste 20 minuten nog goed druk en kwamen weer op een paar enkele kansen, echter was het Thirza die er steeds goed tussen zat. Uiteindelijk gaf Morgan, via een vlotte omschakeling , de genadeklap en werkte de 4-1 binnen. De vrouwen hebben hiermee laten zien ook slechte wedstrijden te kunnen winnen en ik zeg het toch: “als je kampioen wilt worden, moet je ook dit soort wedstrijden winnen”

Na afloop van de wedstrijd kregen wij het nieuws te horen dat ZVV Pelikaan 2 punten had verspeeld in Fijnaart tegen V.V. de Fendert, blijkbaar hebben zij die tik van Emma nog niet kunnen verwerken. Met deze uitslagen gaan de Emma vrouwen de winterstop in met 7 punten verschil en een doelpunt saldo van +50, staan zij stijf bovenaan.

Dit was helaas de laatste wedstrijd in 2019.. ik wil iedereen bedanken voor de steun aan de Emma vrouwen en wens iedereen bij SC Emma hele fijne feestdagen toe en een gezond en succesvol 2020!