Topprestatie SC Emma: 'We kunnen na elf jaar weer geschiedenis schrijven'

“Volgende week kunnen wij geschiedenis schrijven en na 11 jaar promoveren naar de derde klasse! En daar gaan we zeker voor vechten”. Emma’s verdediger Randy van Eden is vastberaden nu zijn ploeg vanmiddag in Zeeuws- Vlaanderen een geweldige prestatie leverde. In de halve finale van de nacompetitie om een promotieplek versloeg het Hontenisse met 2-4. Tegenstander in de eindstrijd is het Bredase WDS’19, inderdaad de oerclub van Oranje-international Virgil van Dijk. WDS klopte vanmiddag in de andere halve finale het Tilburgse OVC’26 na strafschoppen nadat de officiële speeltijd met een 3-3 stand was afgesloten. De finalebarrage wordt op neutraal terrein gespeeld. Waar wordt maandag bepaald.

Randy van Eden over Emma’s indrukwekkende triomf: “Voor de wedstrijd waren we gewaarschuwd voor het spel van Hontenisse en waar en hoe we konden profiteren. We speelde scherp en gedisciplineerd en kregen een aantal mogelijkheden. Na twee ninuten had Shendro Cristina de 0-1 al op zijn voet maar deze rolde voorlangs. Nadat Hontenisse ging drukken kreeg ik de bal en gaf ik deze diep op Michel van Pelt. Die schoot de bal fantastisch in de kruising: 0-1. Gelijk na de aftrap kreeg de thuisploeg een corner en uit de tweede lijn schoten ze de bal in de kruising voor de 1-1”.

Randy van Eden vervolgt: “We lieten onze koppies niet hangen en bleven doorgaan waar we bezig waren, balletje rond gaan en de ruimtes vinden. Coen Cleef stak het veld over en met zijn linkerbeen schoot hij de bal in de kruising: 1-2. Na de aftrap kreeg Hontenisse een vrije trap randje 16 en deze werd binnengeschoten 2-2. Dat was ook de ruststand”.

“We hadden het gevoel dat wij de wedstrijd binnen hadden en over de streep zouden trekken. Na wat omzettingen, waren wij voetballend weer beter. Na een actie van Maikel Steenbakker schoot hij de bal strak in het hoekje: 2-3. Hontenisse ging voor alles of niets en gaf ruimte weg. Daar profiteerden wij van. Michel van Pelt kon na een goeie actie de 2-4 binnen schieten. Dit was ook de uitslag”.

Randy van Eden rondt af: “Dit was echt een teamprestatie, waar ik Lowell Barends en Coen Cleef uitlicht. Die hebben fantastisch gespeeld vandaag en waren belangrijk. Ook de meegereisde supporters hebben ons over het dode punt geholpen. Ik wil hun graag bedanken voor de support. En namens Emma willen wij FC Dordrecht Amateurs bij deze feliciteren met hun promotie naar de vierde klasse”.

Topprestatie SC Emma: 'We kunnen na elf jaar weer geschiedenis schrijven'

SC Emma leverde een topprestatie door in Zeeuws-Vlaanderen te winnen en zich zo voor de finale van de promotienacompetitie te plaatsen. Archieffoto. (Foto: Fred van Dongen)

Deel dit met je vrienden!