Van de Voorzitter

Politiek.

Beste Leden,

Vanuit mijn drukke praktijk en namens mijn mede bestuursleden wens ik iedereen zowel leden, donateurs, onze sportvrienden, Burgemeester en Wethouders (zelfs het eliteteam handhaving, maar ook verslaggevers en andere notabelen) op het eiland een sportief maar zeker ook gezond 2021. 2020 was een rukjaar , sportief konden we ons ei niet kwijt en alle beperkende maatregelen hebben er voor gezorgd dat in plaats van drukke activiteiten op de club ondergetekende verliefd is geworden op het konijn van huize Teunissen.

Mijn laatste bericht was alweer van november, maar ja er was ook weinig te vertellen. Dankzij onze grote sponsoren, de contributie en het rood-blauwe hart kunnen we net het hoofd boven water houden.

Maar ik beloof jullie dat wanneer alle beperkingen zijn afgeschaft dat we zeker-als de gezelligste club van Dordrecht- extra gaan knallen, laat dat maar aan de activiteitrencommissie over. Onze bestuursleden hebben nu gelukkig wat meer tijd om hun libido op te krikken voordat straks alles los gaat. (gelukkig nog geen gezinsuitbreidingen te vermelden, althans niet thuis al steek ik mijn handen niet in het vuur voor bijvoorbeeld Leon)

De schaapjes worden in de polder nog niet lastig gevallen en zeker niet de zwarte schapen. Nu moet ik daar mee uitkijken anders krijg ik Akwasie alsmede Silvana Simons op mijn dak.

Een actueel onderwerp is de toeslagenaffaire, de val van het kabinet alsmede de briljante optredens van de oppositie. Wat een hypocriet zooitje daar in Den Haag. De eerste strubbelingen ontstonden een tijd terug toen een aantal mede- Europeanen (lees Bulgaren) met een slordige 48 miljoen euro hun spaartegoeden in hun thuisland aanvulden met de rijkelijk ontvangen onterechte toeslagen.

Wilders sprak er schande van die toeslagen waren voor Nederlanders en de wereld was te klein. Hoe anders reageert hij nu als de verkiezingen eraan komen. Rutte moet opstappen en het leed aan die Neder- en medelanders dient gecompenseerd te worden. Wat een omslag en onbegrijpelijk eigenlijk, immers hij wilt toch niet regeren.

Uiteraard zijn er grove fouten gemaakt en werd een juiste beslissing genomen om het kabinet af te laten treden, maar om de zwarte piet (sorry roetveegpiet) toe te schuiven aan Rutte gaat mij te ver.

Dan hebben we Baudet, ons balletje -welke helemaal door het ijs is gezakt- praat ook alleen maar onzin. Wat te denken van Jesse Klaver, mevrouw Marijnessen, de heer Jetten, de fractie van de PVDA noem maar op. Klaver doet alleen maar loze beloften, mevrouw SP leeft ook op het pluche (neem dan een voorbeeld aan haar vader) Jetten kan af en toe politiek bedrijven (tussen afleveringen van Lord of the Rings door). De oppositie levert al jaren kritiek terwijl zij nimmer hun verantwoording willen dragen, bahh.

Er is maar 1 oplossing: maak een nationaal kabinet, verdeel deze 150 zetels in verhouding tot de verkiezingsuitslag en bij een wetsvoorstel geldt de helft +1. Simpel en je bent van het modder gooien af. Nu ben ik geen fan van Rutte, maar ja hoge bomen vangen veel wind en ik gun hem nog wel 4 jaar, ok al omdat hij de minst slechte is van het stel. Gelukkig leven wij niet in Amerika wat een malloot die Trump ( zo’n 80 jaar geleden hadden we hier in Europa ook een niet geheel van hersens overlopende leider) die de rechtse stemmers tot waanzin leek te drijven.

De verlosser heet Biden, ouwerwets en hopelijk eerlijk….de tijd zal het leren.

Helaas kan ik op voetbalvlak weinig vertellen of het moet zijn dat we minimaal 1 jaar doorgaan met onze eigen Ten Hag: Roy de Bruin (hij is zeker net zo lelijk). We zijn volop aan de voorbereiding bezig voor volgend seizoen, en zoals het er nu uitziet zal de technische staf op een enkeling na intact blijven. Voorts is de wel bekende Otto de Bruijn als technische man toegevoegd omdat Leon S. te kennen heeft gegeven te stoppen. Al hoewel niet nieuw: hartelijk welkom ouwe ASW-er we zijn blij met je.

Dan nu nog enkele ditje en datjes: - Ton van Eijsden gevraagd is voor de Russische geheime dienst.(na het kapotvallen van zijn mobiel kan hij alleen maar communiceren via een voor de FBI-KGB-CIA onbegrijpelijke geheime code.)

- Leon Steenbakker expert is in het blinderen van ramen. (bij beide zoons schilderde hij behalve de raamposten immers ook de ramen mee)

- Joey Steenbakker de eerste ochtend in hun nieuwe huis wakker werd en schrok, hij dacht dat het buiten gesneeuwd had.

- Zowel de Dames-1 als 2 (weer) gulle sponsoren hebben gevonden, geweldig.

- Corrie en Jan van der Vliet ondervoed zijn teruggevonden in hun woning met uitdrogingsverschijnselen ( vanaf september in een Lock-down en niet meer buiten geweest)

- Mijn konijntje toch wel heel raar loopt.

- Ons kunstgrasveld er mooi bij ligt al hebben een aantal onverlaten al brandgaten achtergelaten)

- Mijn vrouw hoopt dat het voetballen zo snel mogelijk begint, zou ze mij zat zijn? - Ondergetekende weer aan het werk is omdat ik uit de verzekering ben geknikkerd.

- De omzet van Luijten VVZ in 2020 is gestegen met 11% (alleen al omdat Leon veel verf heeft gebruikt voor zowel Joey als Maikel) - We Leon bedanken voor zijn jaren tomeloze inzet. (pppppfffff.) - Hij als algemeen bestuurslid is toegetreden……..prima zaak.

- Cees Bakker in een te strak lingerie-setje is gespot bij hem thuis….denk aan ons hart kerel.

Dames en heren ik hoop jullie spoedig weer op de club te ontmoeten, want 1 ding is zeker ik mis jullie allemaal (ja John en Anne ook jullie).

Met sportieve groeten,

Jullie voorzitter Leo Teunissen.

Deel dit met je vrienden!