Van de voorzitter: Korte lontjes

Korte lontjes.

Beste Leden,

Best vermoeiend al deze Corona maatregelen en weer liggen we gedeeltelijk stil na de zoveelste golf. Ik begrijp de vermoeidheid zeker bij onze jongere leden die hun beperkingen in hun vertier aan den lijve ondervinden. We waren alweer goed bezig met z’n allen en het was zeker leuk toeven in ons clubhuis van vrijdag tot en met zondag. We gaan ervan uit dat alles in het nieuwe jaar zal worden versoepeld althans laten we hopen. Als ouder lid zijn onze beperkingen wat makkelijker op te vangen. Als we al niet om 21 uur op bed liggen dan is een potje scrabble met 4 gasten het ultieme orgasme van intern geluk die ons ten deel valt. Echter in de maatschappij vindt een verharding plaats enerzijds tussen de gevaccineerde en anderzijds de ongevaccineerde. Het is niet aan ons om te oordelen of iets goed dan wel niet goed is, niemand weet het Mark Rutte niet, Hugo de Jong niet en zeker ook de oppositie niet. Maar ja afgeven op mensen die leuke en niet leuke berichten moeten verkondigen is wel het makkelijkste wat er is. De maatschappij wordt er één van afgeven op een ander in plaats van zelfkritisch zijn. Of we nu een Dordtse voetbalvereniging zijn ingedeeld in de Brabantse competitie, of het OMT in deze zware tijden vooroordelen zijn aan de orde van de dag. Discussies die 5 jaar geleden totaal geen issue waren zijn nu aanleidingen tot flinke verhitte debatten. De discussie van zwarte piet, homo-hetero dan wel transgender (ja ook jij Peter Riet) als ook de slavernij alles wordt opgerakeld en voer voor onze grootste criticasters. Ik kan niet anders stellen dat zoiets voort komt uit pure verveling, niemand had er voor die tijd moeite mee dan wel werd er een link gelegd naar deze vormen van discriminatie. Nu neem ik een wit spuitbusje met verf naar het toilet want oh wee als er iemand – in de rioleringmijn grote boodschap controleert en hij is bruin of ze vinden tussen mijn kranten een abonnement van de Play-Gender (i.p.v. de Play-Boy) dan is Leiden in last. Leuk blad hoor Peter bedankt voor de inzage.

Ik begrijp dat oude tijden nooit meer terugkomen en dat hoeft ook niet. Ietwat persoonlijker -dus zoveel minder sociale media- is het minste wat je mag verlangen. Durf elkaar de waarheid te zeggen face too face hoe moeilijk dit ook lijkt het valt wel mee. Ook ik schrijf wat ik denk en ook ik heb niet altijd gelijk maar ja eerlijkheid wordt in mijn kennissenen vriendenkring gewaardeerd en ik denk uiteindelijk bij iedereen met ietwat gezond verstand. Hooligans die gaan vechten met hulpinstanties, auto’s in de fik steken en onschuldigen die demonstreren in een kwaad daglicht zetten te gek voor woorden. Tsja een onveilige thuissituatie, een moeilijke jeugd, verveling noem het maar op je kunt je er tegenwoordig makkelijk uitlullen. Politici die bewaakt moeten worden, mensen die ietwat duurdere horloges dragen worden vogelvrij verklaard wat een zieke maatschappij. Op een eerlijke manier aan je status komen dat is er tegenwoordig niet meer bij. Help de minderbedeelden in wat voor vorm dan ook, want dat er velen in moeilijkheden zitten is een feit. Het wordt tijd voor keiharde maatregelen, laten ze opdraven voor het leed dat ze anderen aandoen zowel financieel als strafrechtelijk. Wel iedereen als gelijke behandelen of je nu een omgewisseld geslachtsorgaan hebt of bruin, groen, geel dan wel onzijdig bent iedereen is een mens en zeker ook gelijkwaardig. Als we allemaal rekening houden met elkaar dan worden de kerstdagen minder zwaar als nu de verwachting is. De jongeren willen knallend het jaar uit, 1 ding hou rekening met de ziekenhuizen en overige zorgverleners zodat we volgend jaar onder andere omstandigheden elkaar weer zien (pas op met vuurwerk). Enkele puntjes die ik nog kwijt wil: - John en Anne van Slooten gaan niet meer naar Portugal, bij terugkomst werd hun verweten te bruin te zijn terugkomen, hetgeen als discriminerend werd ervaren.

- Ton van Eijsden langzaam aan het opkrabbelen is van enkele lichamelijke ongemakken, gelukkig heeft hij aangegeven dat het goed gaat komen. - Bij Peter Riet na zijn geslachtsoperatie is gebleken dat er 1 bal was achtergebleven, deze ondertussen op sterk water op zijn schoorsteen staat. - Fred van Dongen hopelijk blij is dat ik weer wat van me heb laten horen. - Monique van Helden wel een heel raar bewegend lampje op haar nachtkastje heeft staan, dus Johan je bent onmisbaar bij ons, maar Niekie is ook goud waard. - Leon Steenbakker een functie ambieert als ambtenaar maar geen VOG kan krijgen (zoals vernomen wegens onzedelijk gedrag) Leden, mensen in het Dordtse en iedereen die ik hierbij vergeet fijne feestdagen en hopelijk tot snel in het nieuwe jaar.

Met sportieve groeten,

Jullie voorzitter Leontien sorry Leo Teunissen.

Deel dit met je vrienden!