Verslag COAL - SC Emma

Eerste nederlaag voor SC Emma

In de derde competitiewedstrijd van het seizoen leed SC Emma zijn eerste nederlaag. Coal uit Rotterdam zegevierde met 4-3.
Vooraf was een nederlaag niet verwacht, immers SC Emma had zijn eerste twee wedstrijden juist gewonnen, terwijl Coal ze allebei verloren had.

Na afloop was Randy van Eden duidelijk `Zulke wedstrijden, dat je verliest zitten er wel eens tussen. Wij hebben in ieder geval al meer punten behaald dan vorig jaar in de eerste seizoenshelft`.
Dylan Stiegelis gaf aan `alleen hun vierde doelpunt was echt hun verdienste en een normale goal. Bij de eerste geven wij teveel ruimte op de bal, bij de 2e maakt onze doelman een fout en de derde schieten wij in eigen doel`.

Nu naar de wedstrijd.
In de tweede minuut van de wedstrijd kreeg SC Emma, zonder de geblesseerde Jermain Sewamber, al de eerste tegentreffer te verwerken toen Dalvin Delgado zich mocht vrij kappen en doeltreffend uithalen. Op het eerste kwartier kwam de gelijkmaker. Een mooie pass van Bayram Akyon op Dylan Stiegelis, die vervolgens zijn eerste competitietreffer van dit seizoen kon laten opschrijven. In het daarop volgende kwartier kreeg aanvoerder Michael Potkamp twee goede kansen. Met moeite kon de doelman zijn kopbal afweren en later verdween een schot van hem na goed storen van Akyon hoog over het doel. Zuur was het dat enkele minuten later het doelpunt aan de andere kant viel. Bij een vrije trap van Haris Kahrovic viel de bal opeens uit de lucht en keeper Serhan Tenekecioglu verwerkte de bal niet goed genoeg en opnieuw Delgado kon binnentikken 2-1. Nog geen twee minuten later was het Thomas Vigelius die ongelukkig een voorzet van Delgado in eigen doel schoot 3-1. Op slag van het rustsignaal was het Shendro Cristina die een afvallende bal pardoes fraai binnenschoot 3-2 en de hoop in vele aanwezige Emma supporters weer deed opveren.

Minder doelpunten in de 2e helft|
Met slechts twee doelpunten was de tweede helft minder doelpuntrijk. Maar er hadden meer goals zeker kunnen vallen. Keeper Tenekecioglu onderscheidde zich enkele keren met goede reddingen, maar kon niet voorkomen dat Bilal Ouja hem in 2e instantie wel wist te passeren 4-2. Vijf minuten voor het einde gedurende het slotoffensief was het na een corner van Dylan Stiegelis en doorkoppen van Potkamp opnieuw Christina die voor de aansluittreffer zorgde 4-3. In de blessuretijd had invaller Beuk de ploegen nog op gelijke hoogte kunnen brengen, helaas miste zijn schot de juiste richting.

Hierdoor pakte Coal, tot hun vreugde, hun eerste punten van dit seizoen in de 3e klasse na de degradatie van vorig seizoen.

Volgende week zondag wacht voor SC Emma om 14.00 uur een thuiswedstrijd tegen het ook zes punten tellende SV Reeshof. Coal speelt dan een uitwedstrijd bij Madese Boys.

De spelers van SC Emma: Serhan Tenekecioglu; Randy van Eden (70. Mitch Klijn), Lorenz Mowlabaks, Thomas Vigelius, Jasper Maaskant (80. Yovannie Dias), Enes Ak (70. Willem Beuk), Dylan Stiegelis, Bayram Akyon, Michael Potkamp, Shendro Cristina en Simeon Simeonov (41. Silvano Abbenhuis).