De taart van Jesper proeft bij Emma extra smakelijk na mooie zege (4-0)

*Dordtse ploeg nog maar een punt achter koplopers
Dordrecht – Jesper van Helden vond het allemaal prima. Emma’s jonge middenvelder moest deze druilerige zondagmiddag vanwege een enkelblessure verstek laten gaan in de confrontatie van zijn ploeg met HOV/DJSCR. Om zijn 19de verjaardag met zijn voetbalmaten te vieren had Jesper vijf dozen vol gebak in de massagekamer van zijn club klaar gezet. Spelers en staf waren onwetend van Jespers collegiale geste. Een voor een stoven ze op de traktatie af. De taart betekende immers ook een waardering voor Emma’s glansrijke zege (4-0) op één van de directe concurrenten om de bovenste stekken in de derde klas. Jesper vond het allemaal prima. De fraaie zege beschouwde hij als je goed in zijn pretoogjes keek duidelijk ook als een welkom verjaarscadeau.
Emma speelde onder barre natte omstandigheden ondanks het gemis binnen de lijnen van Jesper een van zijn beste duels van het seizoen. De vier treffers concurreerden onderling wat betreft schoonheid. Ze kwamen op de namen van Randy van Eden, Dylan Kool en Maciek Dziedzic (2x). Glunderend stapte de sympathieke Pool die vorige week zijn 26ste verjaardag vierde, na afloop ook af op de Limburgse vlaai. Zijn twee goals (3-0 en 4-0) deden hem alle persoonlijke spanning van de voorbije dagen vergeten. Maciek: ‘Ik was twee weken op vakantie geweest. Heb de voorbije periode zodoende maar vier keer kunnen trainen. En vorige week bleek ik ook nog corona te hebben. Vrijdag heb ik me weer laten testen. Gelukkig was de uitslag negatief’. Het betekende wel dat hij vandaag alleen na de hervatting mocht opdraven. Om alle persoonlijke opluchting samen te persen in twee belangrijke en fraaie treffers. ‘Het was lang geleden dat ik in een wedstrijd twee keer scoorde. Dat voelde goed. Maar het was geen persoonlijk record. Ooit heb ik vier keer gescoord in een wedstrijd’.
Dylan Kool (21) tekende halverwege het tweede bedrijf voor de 2-0. De ‘beauty’ van de dag vonden velen. Dylan: Ja, die zat er lekker in. Voor rust hadden we wat moeite met de tegenstander maar daarna was het wachten op de ruimte. Die kwam waardoor steeds een derde man bij ons in de aanval kon aansluiten’.
Emma’s belangrijke openingsgoal tien minuten voor de pauze kwam op naam van kind-van-de-club Randy van Eden (27). ‘We speelden tactisch wat anders. Met drie man in de verdediging. Waardoor de rechterkant helemaal voor mij was’. Met Randy’s snelheid en strijdlust nam Emma al snel de tegenstander in de tang. ‘Bij rust hadden we er eigenlijk al kunnen zijn. En de tweede helft was gewoon eenrichtingsverkeer van onze kant’, keek Randy met een goed oog voor analyse na afloop terug. Voor Randy betekende zijn goal ook een persoonlijke triomf. ‘De voorbije wedstrijden ben ik regelmatig dichtbij scoren geweest. Nu lukte het. En ook nog eens de belangrijke 1-0’.
*Succesverhaal
Trainer Roy de Bruin liet zich na afloop de verjaarstaart extra lekker smaken. Begrijpelijk want zijn nieuwe tactische opzet bleek meteen een succesverhaal. Met Dylan Kool en Darren Segboer als wendbare spitsen en Michael Potkamp als routinier annex supervisor kort achter het frontduo bleek Emma aanvallend sterker en overtuigender dan in vorige sessies. En ook de nieuwe door Randy van Eden al beschreven defensieve opzet leverde vanmiddag in alle linies een dominant Emma op.
Roy bescheiden: ‘Het werkte goed uit. We hebben genoeg kansen geschapen, de tegenstander eigenlijk niet één. Belangrijk vond ik ook dat de jongens ondanks dat ze lange tijd niet in actie waren gekomen fit oogden. En met de twee goals van Maciek ben ik natuurlijk extra blij. Zijn negatief testen bleek voor ons dus heerlijk positief te zijn….’
Als het aan Roy ligt betekent de ruime en dik verdiende zege een belangrijke opmaat naar een prachtig seizoen. ‘Gewoon mooi dat we vier keer hebben gescoord én de nul hebben weten te houden. Hopelijk trekken we die lijn door. Binnen de groep heerst in elk geval een goede positieve sfeer’.
*Genadeklap
Emma ontpopte zich in het treffen van de subtoppers in de derde klas al gauw als de betere ploeg. De beloning viel overigens pas na 35 minuten dankzij de snelheid en het doorzettingsvermogen van Randy van Eden (1-0). In de euforie verslofte Emma heel eventjes. In die fase kwam het goed weg toen HOV de Dordtse paal raakte. Aan de andere kant was Emma weer dicht bij een verhoging van de marge toen een kopbal na hoekschop van Lorenz Mowlabaks net naast verdween.
Na rust domineerde Emma, mede daar het meer ruimte kreeg omdat het vaak irritante HOV zich terecht richtte op de gelijkmaker. Verontrustende situaties voor de goal van Rayvano van de Merwe bleven uit. Waarna Emma’s zich rustig kon voorbereiden op de genadeklap. Die werd op uiterst fraaie wijze uitgedeeld door Dylan Kool (2-0). De extra gemotiveerde Maciek Dziedzic kon zich daarna uitleven door met twee treffers de eindstand op 4-0 te zetten. Macieks eerste ontstond na gaaf voorbereidend werk van Coen Cleef en Jelle van der Veken.
Jespers gebak smaakte na afloop bij zijn trainer Roy de Bruin extra smakelijk toen bleek dat de koplopers in de derde klas, Virtus en Gastel, hun onderlinge confrontatie vanmiddag met 1-1 hadden afgesloten. Emma staat nu nog maar op één punt van koploper Virtus.
*Stand 3de klas: Virtus 9-22, Oosterhout 10-22, Gastel 10-21, Emma 10-21, 8ste Dubbeldam 10-14, 9de GSC/ODS 10-13, 10de RCD 10-12, 12de FC Dordrecht Am 10-7.
**Programma: Dinsdag a.s. FC Dordrecht Am – Be Ready.
- Zondag: Slikkerveer – GSC/ODS, Irene – Emma, HOV/DJSCR -RCD, Dubbeldam - Charlois SV.
©Fred van Dongen
Deel dit met je vrienden!