“Volwassen Emma vrouwen nemen punt mee uit Zierikzee”

Op een koude natte zaterdagochtend, hadden de vrouwen een lange weg te gaan om het op te nemen tegen MZC’11 VR2, de weg ernaartoe duurde namelijk een uur.

Het was erg koud, helaas was de kantine niet open vanwege de coronamaatregelen, geen warm bakkie koffie of een warm broodje.

De wedstrijd begon om 11:45, de dames wisten dat het een pittige wedstrijd zou kunnen worden, dat was vanaf het begin ook al het geval.

MZC’11 begon sterk aan de wedstrijd, je zag al snel dat het een goed ingespeelde ploeg was, een combinatie tussen jong en oud(er) en aardig wat voetballend vermogen.

De 1e 15 minuten waren voor MZC’11, zij kwamen in de beginfase erg vaak en gevaarlijk via de flanken voor het doel, gelukkig waren zij niet scherp.

Trainer Tonnie, oftewel, “De Denker” zette zijn backs Amy en Abony op scherp en liet goed merken wat hun taak was, de vleugelspelers dwars zitten.

De dames vervulde hun taken goed en de vleugelspelers kwamen niet meer niet meer langs deze pitbulls, MZC’11 werd gedwongen om het via het centrum te spelen, echter stuitte zij daar weer op het ijzersterkte centrum van Roos en Niamh, aangevuld met Nikki, die deze wedstrijd meer moest terugvallen naar achteren, met de verdediging hebben de trainers niets te klagen, die stonden vandaag erg goed hun vrouwtje.

In de 18e minuut kwam Morgan 1 op 1 met de keepster, helaas schoot zij net naast, de 1e echte kans was voor Emma, vanaf dit moment grepen de dames het spel naar zich toe.

De dames bleven druk zetten en in de 20e minuut was het dit keer Eline, die via een goede pass van Sel 1 op 1 kwam met de keepster, echter ontbrak bij haar ook de scherpte en schoot zij net naast.

Tonnie en Jeroen wisten dat elke gemiste kans er 1 teveel is tegen deze ploeg.

Het spel bleef daarna heen en weer gaan, beide partijen combineerde goed, echter kwamen beide partijen niet voorbij de laatste linie.

Toch was daar het moment waar iedereen al bang voor was, via een opbouw van achteruit kwam MZC’11 knap 1 op 1 met Laura, de spits schoot de bal de korte hoek in, 1-0 MZC’11, 33e minuut.

Emma liet zich echter niet kennen en de dames bleven hun spel spelen, in de 40e minuut kreeg Emma een vrije trap, Beyza ging dit keer achter de bal staan. De bal kwam uit bij Morgan, die op haar beurt Eline bediende, dit keer stond haar vizier wel op scherp en schoot de bal knap langs de keepster, 1-1 40e minuut.

Beide partijen waren aan elkaar gewaagd, Emma zette nog 1x goed aan en kwam in de 44e minuut op een grote kans uit, de bal kwam bij Morgan uit, helaas had zij niet haar dag.. bal ging net naast het doel.

De dames gingen met een gelijke stand de rust in, alles zag er naar uit dat het een mooie 2e helft zou worden.

Beide partijen kwamen gemotiveerd de kleedkamer uit, beide partijen gingen vol voor de winst, beide partijen speelde leuk voetbal en onderling werd er ook met respect met elkaar omgegaan, echter gooide de scheidsrechter een smet op deze wedstrijd.

In de 60e minuut kwam Beyza gevaarlijk op vanuit het middenveld, zij werd neergehaald en Emma kreeg een vrije trap. Beyza had erg last van de overtreding, MZC’11 was minder tevreden met de beslissing, de scheidsrechter had toen een opmerking, die totaal niet in een voetbalwedstrijd thuis hoort, dit leidde tot commotie in het veld, de dames waren erg geschrokken en gingen verhaal halen bij de scheidsrechter, die in de 1e instantie aangaf dat het niet tactisch was wat hij zei, helaas verdraaide hij daarna zijn woorden tot 2x toe, wat toen niet goed viel bij het gehele Emma team, de Emma dames waren aangeslagen en kwamen niet meer in hun eigen spel. De wedstrijd veranderde in een pittige wedstrijd met veel overtredingen en veel over en weer geroep, jammer om te zien dat 1 opmerking zo kan inslaan in een ploeg en zo een wedstrijd kan doen omslaan. Echter wil ik wel mijn complimenten maken voor het optreden van het team, Beyza werd volledig gesteund door de overige dames en de staf, Beyza werd gewisseld, omdat zij aangeslagen was.

De twijfels om van het veld af te lopen, waren sterk aanwezig, echter zou je hier ook de tegenpartij mee hebben en die stonden hier volledig buiten, daarom werd er besloten door te spelen.

Over en weer kwamen beide partijen op kansen, echter kwam het niet verder dan een paar schoten op doel en een paar ballen naast, Emma sleepte een punt uit de wedstrijd, de dames kregen, volledig terecht, alle complimenten van de trainers, de vrouwen hebben aangetoond een erg lastige situatie volwassen aan te pakken en hebben tot aan de laatste minuut gestreden voor elkaar.

De ruststand was tevens de eindstand, de scheidsrechter floot af en liep direct het veld af.

Volgende week zaterdag nemen de vrouwen het op in de beker tegen Wieldrecht VR1, de wedstrijd staat gepland om 10:15.

Helaas zijn er nog steeds geen toeschouwers welkom, gelukkig is er altijd nog het verslag, waardoor jullie er toch een beetje bij zijn.

Ik wens iedereen een goed weekend verder, stay safe!