Wedstrijdverslag SC Emma 3 - Pelikaan 10 op 31-05-2022 20:00 (4-0)

De avond van de laatste wedstrijd van het seizoen waarbij de jongens om 19:00 aanwezig moesten zijn begon zoals we gewend zijn van #3 met het te laat komen van ruim de helft van de groep. Rond 19:45 werd er begonnen met een relaxte warming up en de angst was al goed te zien op de gezichten van de tegenstander. Emma zou uit deze wedstrijd minimaal 1 punt moeten halen om kampioen te worden maar natuurlijk werd er voor de winst gegaan zoals het echte winnaars behaagt.

Na ongeveer een kwartier spelen werd er gescoord door de bezoekende partij maar vanwege het scherpe oog van de grensrechter werd er buitenspel gegeven, de stand bleef voor nu dus gelijk op 0-0. Nu de spieren warm waren en de beentjes los, kwam het openingsdoelpunt toch vanuit het Emma kamp. Na een mooie actie van Rushendel aan de rechterbuitenkant en een nog mooiere voorzet, kopte Mark de bal strak in het doel onder het toeziend oog van de keeper. De stand stond na zo een 20 minuten spelen op 1-0. Even later werd het tweede doelpunt gemaakt na een actie van Robert en stond de thuis spelende ploeg op een voorsprong van 2-0.

Na de rust werd de wedstrijd hervat op het kunstgras hoofdveld waar de meeste spelers zich meer op hun gemak voelden, dit was duidelijk te zien in het spel van Emma. Na een aantal grote kansen van Emma was het de beurt aan Syriel om door middel van een prachtig stiftje van buiten de zestien de bal over de keeper te krijgen wat resulteerde in de 3-0 voorsprong voor de thuisploeg. De regen begon inmiddels goed neer te dalen en als kers op de taart werd er nog een laatste bal tussen de palen geschoten door Erdem na een mooie kap beweging waar zelfs de keeper van schrok en gaf het scorebord de einduitslag van 4-0 aan.

Nu na een jaar hard werken het doel eindelijk werd behaald kon er begonnen worden met het vieren daarvan. Na een mooie vuurwerkshow werd er nog een tijdje gefeest in de kleedkamer en kantine en is uiteindelijk iedereen weer veilig thuisgekomen want natuurlijk moest er de volgende dag gewoon weer gewerkt worden.

#3 gefeliciteerd met het kampioenschap en tot volgend jaar waarin we weer gaan slopen!!!